Stichting Wegloophuis Utrecht

Als vrijwilliger aan de slag

Ben jij wie wij zoeken?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Wegloophuis. Zij hebben ervoor gezorgd dat het Wegloophuis al ruim 35 jaar veel heeft kunnen betekenen voor vele mensen!

 

Om te werken in het Wegloophuis hoef je niet aan specifieke opleidingseisen te voldoen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, ouder dan 18 jaar, beschikt over enige levenservaring en enthousiast bent. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je je kunt vinden in waar wij voor staan.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger van het Wegloophuis kun je contactpersoon of woonbegeleider worden.

Als contactpersoon ben je het eerste aanspreekpunt van een bewoner. Je voert de regie over zijn begeleiding en informeert het team over zijn situatie.
Je bent echter niet als enige verantwoordelijk voor zijn begeleiding: dat blijft altijd een zaak van het gehele team. Als contactpersoon ben je 2 middagen per week aanwezig.

Als woonbegeleider fungeer je minimaal 1 middag per week als gastheer of –vrouw van het Wegloophuis. Je schenkt koffie, praat met bewoners, bemiddelt bij conflicten en ziet toe op naleving van de huisregels. Ook ontvang je ex-bewoners tijdens de inloop.

Onze kernwaarden

Het hart van de stichting bestaat uit onze kernwaarden. Deze definiëren de manier waarop wij werken en daardoor onze cultuur en betrokkenheid tot deze cultuur. Dit zorgt voor de beste kwaliteit die wij als professionals, semi professionals, vrijwilligers, stagiaires, et cetera kunnen leveren, aan de bewoners en aan elkander.

Onze normen

Normen zijn de gedragsregels gebaseerd op de overkoepelende kernwaarden. Deze normen zijn de gedragscode waaraan getoetst kan worden of de manier van werken in de lijn ligt van de waarden van de stichting.

Vrijwilliger worden?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden al je vragen! Je kunt ook een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Daarnaast kun je ons natuurlijk bezoeken. Laat dan wel even van tevoren weten wanneer je langs zou willen komen.

 

Contactgegevens

Werkdagen

Tussen 10.00-17.00 uur

Adres

Waterstraat 11 | 3511 BW | Utrecht

telefoon

030-231 66 27

e-mail

coordinaat@wegloophuis-utrecht.nl